Microsoft Windows 7

Microsoft Windows is het meest gebruikte besturingssysteem en Windows 7 is op dit moment de nieuwste versie van het Windows besturingssysteem.

Introductie

Windows 7 werd in oktober 2009 gelanceerd in de meeste landen. Het besturingssysteem was de opvolger van Windows Vista, een besturingssysteem dat niet erg succesvol was. Windows Vista was niet erg succesvol, omdat veel mensen weigerden over te stappen van Windows XP en daarnaast was het vaak moeilijk om stuurprogramma’s te vinden, omdat de ondersteuning van hardware-fabrikanten niet erg goed was.

Nieuwe functies die in Windows Vista en Windows 7 werden geïntroduceerd zijn onder andere een nieuw bestandssysteem, WinFS, en betere indexerings- en zoekfuncties. Daarnaast is vooral Windows 7 veel stabieler dan alle voorgaande Windows-versies voor consumenten.

Sterke punten

Microsoft Windows 7 is een besturingssysteem dat met enorm veel verschillende hardware overweg kan en tegelijkertijd niet te ingewikkeld is. Hoewel er eenvoudigere besturingssystemen zijn, is Windows 7 relatief eenvoudig en vrijwel elke consument kan overweg met het besturingssysteem.

Daarnaast biedt Windows 7 een grotere stabiliteit dan zijn voorgangers en ongekend sterke prestaties. Dit punt wordt op het gebied van games onderstreept door de toevoeging van DirectX 11, wat Windows PC’s ongeëvenaarde prestaties op het gebied van gaming geeft.

Versies

Versie Bijzonderheden
Windows 7 Starter De enige versie die alleen ondersteuning biedt aan 32-bit processoren, geen themadiensten en alleen met OEM-licentie. Vooral gebruikt voor netbooks.
Windows 7 Home Basic Vooral geleverd in ontwikkelingslanden, geen Windows Media Center en beperkte themadiensten.
Windows 7 Home Premium Deze versie wordt in Nederland vaak met PC’s voor consumenten meegeleverd. Geschikt voor moderne PC’s.
Windows 7 Professional Deze versie is vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers met een klein bedrijfje.
Windows 7 Enterprise Deze versie is eigenlijk identiek aan Windows 7 Ultimate, maar is bedoeld voor bedrijven die ineens veel licenties tegelijk kopen.
Windows 7 Ultimate De meest uitgebreide versie van Windows, beschikt ook over uitgebreide functies, zoals BitLocker en het veranderen van de taal.
Windows 7 N Versies zonder Windows Media Player vallen onder Windows N.