Nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 onthuld

Nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 onthuld

galaxy-tab-s2-inch

Samsung heeft de nieuwe Galaxy Tab S2 onthuld. In september verschijnt de opvolger van de Tab S in Nederland op de markt. Al sinds het begin van dit jaar gingen er geruchten dat Samsung zou werken aan een opvolger van de Galaxy Tab S. Met de introductie van twee nieuwe varianten wil het bedrijf meer grip krijgen op de tablet-markt. Met name in het duurste segment.

Dunner, kleiner en lichter

Uiteraard is er van alles verbeterd aan de nieuwe Tab S2. Net als de vorige krijgt hij weer een amoled-scherm (voor betere zwartwaarden en nauwkeurige kleuren), maar nu met een dunnere behuizing. De tablet krijgt een metalen rand met een kunststof achterkant. Hij is slechts 5,6 mm dik. Je kunt de Tab S2 in twee formaten krijgen: 8 en 9,7 inch. De vorige versie waren 8,4 en 10,5 inch.

Intern

Standaard krijgt de Tab S2 een 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte wat uit te breiden is met een micro sd-kaart. De nieuwe tablet van Samsung gebruikt een octacore Exynos-processor die ook al eerder door het bedrijf is gebruik in de Galaxy Note 4. De Tab S2 heeft camera’s van 8 en 2 megapixel. Dezelfde als de voorganger. Om de fotokwaliteit te verbeteren wordt nu gebruik gemaakt van de f/1.9 lens die we kennen van de Galaxy S6. Ook de accus voor beide nieuwe varianten zijn kleiner dan die van de Tab S.

Prijs

De 8 inch versie zal 399 euro gaan kosten. Deze zal alleen in een wifi-variant verkrijgbaar zijn. De 9,7 inch versie kost 499 euro met alleen wifi. Als je ook gebruik wilt maken van data, dan is er de 4G variant, welke 579 euro zal kosten. Via de website van Samsung is het nu al mogelijk een pre-order te doen voor een nieuwe Tab S2.