Top 5 schaats apps

Top 5 schaats apps

schaatsen

Al eerder hebben wij een aantal wintersport apps op een rij gezet die je niet mag missen als je op vakantie gaat naar de sneeuw. Maar skiën en snowboarden zijn niet de enige sporten die je in de winter kunt doen.

Schaatsen is ook een zeer populaire wintersport! En voor de schaatsers onder ons hebben wij de 5 handigste schaats apps opgezocht.

1. Schaatsen.nl

Voor als je niets wilt missen en altijd up to date wilt zijn over al het nieuws over schaatsers en wedstrijden in het langebaanschaatsen is er de app van schaatsen.nl. De KNSB houdt je met deze app op de hoogte van alles. Je kunt video’s bekijken, live rondetijden en uitslagen bekijken tijdens langebaanwedstrijden. Je vindt er overzichten van alle Nederlandse schaatsteams, evenals profielen van de schaatsers zelf. Ook kun je je favoriete schaatsers volgen op social media, is er een wedstrijdkalender en ben je op de hoogte van de laatste lotingen.

schaatsapps

2. Natuurijs

De Natuurijs app geeft een compleet overzicht van alle plaatsen in Nederland waar je op natuurijs kunt schaatsen. Natuurijsliefhebbers vanuit heel het land geven zelf de condities van het natuurijs door waardoor je applicatie altijd bijgewerkt is met de meest recente informatie.

3. Unox Schaats app

Deze app van Unox is een leuke app waarmee je je eigen schaatstochten kunt indelen en zie je waar er op natuurijs geschaatst kan worden. Naast het maken van je eigen tocht, kan je zelf foto’s en video’s toevoegen en delen op Facebook en tochten van vrienden volgen. Bij iedere tocht krijg je een stempelkaart en onderweg ontvang je verschillende stempels. Na iedere tocht mag een medaille natuurlijk niet ontbreken en worden je gereden kilometers bij elkaar opgeteld.

unox schaatsapp

4. SchaatsApp.nl

Deze app maakt het mogelijk je schaatsroute op te nemen. Tijdens het schaatsen zie je én hoor je je snelheid, afstand en de hoeveelheid verbrande calorieën. Tijdens je training wordt je dus continue gecoacht. Na je training kan je je prestaties delen op Facebook en Twitter. Leuke extra features zijn de evenementen, winkels en routes bij jou in de buurt die je eenvoudig kunt opzoeken. Tegen betaling kan je een uitbreidingspakket aanschaffen met nog meer features, waaronder de functie dat je vrienden je live kunnen volgen tijdens een training. Deze applicatie is beschikbaar op IOS, Android en Windows Phone.

5. iSkate beginners

Met deze app leer je aan de hand van video’s met instructies de basis beginselen van kunstschaatsen. Dus wil je liever geen tochten maken, maar dansen op het ijs? Download dan deze app en met je telefoon in je zak leer je stap voor stap de basis principes zoals vooruit, achteruit, bochten en pirouettes. Fun!