iPhone 6 overleeft spectaculaire val vanuit de ruimte

iPhone 6 overleeft spectaculaire val vanuit de ruimte

Volgens Urban Armor Gear was het geen valtest, maar een reclamestunt. Het bedrijf stuurde in januari een iPhone de ruimte in, om die vervolgens van ruim 30.000 meter naar beneden te laten vallen.

Het toestel werd beschermd door een hoesje van het bedrijf dat de stunt uitvoerde. Met het toestel werden twee GoPro’s en een parachute mee de diepte in gegooid, zodat de gehele val kon worden vastgelegd. En dat leverde spectaculaire beelden op.

Via een weerballon werd de iPhone 6 vanaf Wales de ruimte in gestuurd, waarna die vanaf 30.480 meter naar beneden werd gegooid: op de terugweg richting aarde. De iPhone overleefde door het beschermende hoesje temperaturen van -56 graden Celsius winden tot 112 kilometer per uur tijdens de val. Toen het toestel neerkwam raakte het materiaal dat aan de telefoon bevestigd was beschadigd, maar de iPhone zelf niet. Deze functioneerde prima.

En dat de telefoon niet beschadigd was na de val komt voor sommige iPhone-gebruikers misschien als een verrassing. De iPhone 6 raakte snel na de lancering in september in opspraak, omdat de telefoon buigbaar zou zijn, wat absoluut niet de bedoeling is van de makers. Het model van de iPhone 4 een aantal jaar eerder zou kwetsbaar zijn doordat het hele scherm en de achterkant van glas zijn. Maar een goed hoesje doet dus blijkbaar wonderen: de telefoon overleefde een val vanuit de ruimte en functioneerde uitstekend.