Beste iPhone apps van 2014

Beste iPhone apps van 2014

De iPhone 6 en de iPhone 6 plus zijn twee verfijnde smartphones die op dit moment nog steeds enorm goed verkopen. De verschillen met de voorganger, de iPhone 5S, zijn natuurlijk erg groot. Zo is de nieuwe iPhone niet alleen qua formaat gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, ook is de iPhone 6 voorzien van een krachtigere processor die zuiniger met energie omgaat. Hoe zorg je er nou voor dat je het maximale uit je toestel kunt halen? Er zijn een aantal apps om je iPhone 6 naar een nog hoger level te tillen. WidgetWorld zet voor jou per categorie de beste en populairste iPhone apps van 2014 op een rijtje, zodat je het meeste uit je nieuwe smartphone kunt halen.

App van het jaar

1. Replay Video Editor

replay-video-editorApp van het jaar in Nederland, met stip op nummer 1: Replay Video Editor. Deze app stelt je in staat gemakkelijk en snel video’s te maken en vervolgens delen op Instagram of andere social media. Ideaal voor de iPhone 6: met zijn iSightcamera en de nieuwe sensor met Focus Pixels maak je haarscherpe foto’s en video’s. Je kunt simpelweg video’s verwerken in een langere video en bewerken. Maar je kunt hieraan ook foto’s, videostijlen en muziek toevoegen. Op die manier creëer je een geheel eigen sfeer rondom je video: de mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Peak – Brain Training

De runner-up: Peak – Brain Training. De app daagt je uit je geheugen en probleemoplossend vermogen te trainen, door middel van het spelen van spellen. De app stelt dagelijkse doelen en zorgt er op die manier voor dat je je hersenen optimaal benut, ongeacht je leeftijd of opleidingsniveau. Het zorgt ervoor dat je je hersenen blijft uitdagen en op die manier op een leuke manier, op niveau blijft.

Populairste betaalde apps

1. 7 Minute Workout

7-minute-workoutDe beste betaalde app in Nederland is 7 Minute Workout. Deze applicatie kost je €1,79, maar zal je verbazen. De app biedt je een intensieve workout van slechts 7 minuten. Het programma bestaat uit 12 oefeningen die je ieder 30 seconden uitvoert, met 10 seconden rust tussen elke training. Je krijgt video’s te zien over hoe je de training precies moet uitvoeren en de app schakelt zelf door naar de volgende oefening. Geen stopwatches meer dus en geen zelfgemaakte trainingsschema’s waar je je toch niet aan houdt. Bovendien: een workout van slechts 7 minuten is zo gedaan, wat het erg laagdrempelig maakt iets aan lichaamsbeweging te doen.

2. Sleep Cycle Alarm Clock

Na de 7 Minute Workout volgt in de categorie betaalde apps de Sleep Cycle Alarm Clock. Deze app kost slechts 99 cent, maar zal je als het goed is veel energie opleveren. De app wekt je namelijk in de lichtste fase van je slaap. Op die manier wordt je ontspannen wakker en voel je je meer uitgerust. Sleep Cycle meet aan de hand van je bewegingen hoe diep of ondiep je slaapt en kiest vervolgens zelf het moment waarop hij jou wakker maakt. Natuurlijk zet je wel zelf je wekker: als die om 07.00 uur staat, zal Sleep Cycle je tussen 06.30 en 07.00 uur wakker, maar uiterlijk op de tijd dat jij je wekker zet. Ideaal voor mensen die ’s ochtends moeite hebben uit bed te komen: met deze app wordt je altijd met een uitgerust gevoel wakker.

Chatdiensten domineren gratis apps

De top 5 van populairste gratis apps wordt gedomineerd door chatdienten en social media :

  1. Messenger (van Facebook)
  2. Whatsapp
  3. Telegram
  4. Facebook
  5. Snapchat

Maar kijkend naar de beste gratis apps doet de SwiftKey Keyboard doet het erg goed. Deze gratis app vormt zich naar jouw schrijfstijl. De app vervangt het huidige iPhonetoestenbord, en het nieuwe zal jouw schrijfstijl onthouden. Deze onthoudt veelgebruikte woorden en woordvolgorde. Dit zal je typsnelheid gegarandeerd verbeteren en zorgt bovendien voor minder genante autocorrectiefoutjes!

Dit is natuurlijk maar een fractie van de apps die beschikbaar zijn voor de iPhone, maar wel apps waarmee je net iets meer uit de nieuwste smartphone zult halen dan je daarvoor deed.