iPhone 6 wordt voorzien van mobiel betaalsysteem

iPhone 6 wordt voorzien van mobiel betaalsysteem

Er is weer iets nieuws uitgelekt over de iPhone 6. Volgens verschillende bronnen gaat Apple in de nieuwste versie van de iPhone een mobiel betaalsysteem inbouwen dat gebruik gaat maken van NFC.

Deal tussen Apple en creditcardbedrijven

Apple heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Visa, MasterCard en American Express, meldt Bloomberg. Deze stap richting een mobiel betaalsysteem is voor Apple een mogelijkheid om meer omzet te halen uit de 800 miljoen iTunes-accounts, waarvan de meeste al gekoppeld zijn aan een creditcard.

Betalen via je telefoon met je vingerafdruk

Apple is al langer bezig met een eigen versie van NFC. Near Field Communication (NFC) zorgt ervoor dat twee apparaten elkaar kunnen detecteren en met elkaar kunnen communiceren als ze bij elkaar in de buurt zijn. Het onderstaande filmpje laat zien wat NFC precies inhoudt:

De verwachting is dat Apple NFC gaat combineren met Touch ID, hun herkenningssysteem voor vingerafdrukken. Met deze combinatie zou je met je iPhone 6 contactloos kunnen betalen in winkels en is je vingerafdruk alles wat je nodig hebt om de betaling te bevestigen.

Op 9 september staat een evenement van Apple gepland. Het evenement zal gehouden worden in Flint Center for the Performing Arts in Cupertino. Dit is een veel grotere locatie dan het Yerba Buena-theater in San Francisco waar Apple normaal gesproken de evenementen organiseert. Bovendien is de locatie in Cupertino de plek waar Steve Jobs meer 30 jaar geleden de eerste Macintosh introduceerde. Tijdens dit evenement op 9 september zal waarschijnlijk duidelijk worden of de iPhone 6 daadwerkelijk gebruik zal gaan maken van deze functies.
9-septemberUitnodiging voor het evenement op 9 september