4 nuttige Android apps voor je zomervakantie

4 nuttige Android apps voor je zomervakantie

Er is niets zo lekker als een heerlijke vakantie in de zomer. Lekker de sleur van het hele jaar achter je laten voor één of meerdere weken van ultieme rust op een plek ver van huis. We hebben hieronder vier Android-apps voor je op een rijtje gezet die goed van pas kunnen komen tijdens je vakantie:

1. Yahoo Weer

yahooweer
Als je op vakantie gaat om de zon op te zoeken, is het natuurlijk wel belangrijk dat je alle zonnige momenten maximaal benut. Dan moet je dus wel weten wanneer de zon schijnt. Met deze app krijg je uitgebreide weersinformatie en 24-uurs temperatuurverwachtingen. Ook is er een 10-daagse verwachting, zodat je alvast kunt plannen op welke dag je beter naar een overdekt winkelcentrum kunt gaan in plaats van naar het strand. Ook leuk: de app laat foto’s zien van het weer op de locatie. Zo kun je dus zien hoe Barcelona eruit ziet in de regen, zonder dat je er zelf nat hoeft te worden.

2. Yelp

yelp
Tijdens je vakantie wil je natuurlijk lekker eten, maar hoe weet je nou waar het eten écht lekker is? Dat is precies een van de dingen waar je Yelp voor kunt gebruiken. Met deze app kun je alle restaurants in de buurt vinden en kun je aan de hand van reviews uitvinden waar de culinaire hoogstandjes te vinden zijn en waar je beter weg kunt blijven om je maag een plezier te doen.

3. Sky Map

sky-mapTijdens het sterrenkijken op een heldere zomernacht wil je natuurlijk wel een beetje interessant overkomen. Sky Map laat je precies zien naar welke sterren of planeten je zit te kijken. Omdat de app gebruik maakt van de gps, klok en kompas van je telefoon, kun je gewoon met je telefoon richting de plek aan de hemel wijzen waar je iets over wil weten. Natuurlijk kun je ook gewoon handmatig scrollen en zoomen door het heelal.

4. Google Maps

googlemaps
Wat heb je nou aan vakantie als je niet weet waar je bent en hoe je overal kunt komen? Google Maps is standaard al geïnstalleerd op elk Android-apparaat, dus je hoeft de app niet eerst te downloaden. Wel kun je op Google Play altijd de meest recente versie van de navigatie-app vinden. Je wist hopelijk al dat je met deze app overal de weg kunt vinden, maar wist je ook al dat je van veel steden OV-routebeschrijvingen kunt vinden? Ook kun je met Street View niet alleen de omgeving bekijken, maar kun je zelfs bij verschillende gebouwen virtueel naar binnen lopen. Zo kun je dus van tevoren zien of dat ene museum er van de binnenkant ook echt zo interessant uitziet als je had gehoopt.