Nike brengt skateboarders naar the next level met nieuwe app

Nike brengt skateboarders naar the next level met nieuwe app

Het Amerikaanse sportmerk Nike is inmiddels al niet meer weg te denken uit vele takken van sport. Maar waar het merk minder vaak mee geassocieerd wordt, is een sport als skateboarden. Dat Nike ook deze sporters een warm hart toedraagt blijkt uit een nieuwe app die het schoenen- en kledingmerk onlangs lanceerde. De Nike SB app is namelijk compleet gericht op de belevingswereld van skateboarders en helpt je op verschillende manier om je als skater steeds verder te ontwikkelen.

nike-skate-app-3-shots

Sociaal netwerk met de nodige uitdagingen

Allereerst brengt de Nike SB app je in contact met skaters van over de hele wereld, waarmee je terecht komt in een exclusief sociaal netwerk. De status van elke skater zie je aan de mate waarin de letters S.K.A.T.E. in ieders profiel gevuld zijn. Hoe meer letters er geel zijn, hoe hoger het niveau van de skater. Dat niveau verhoog je door zogenaamde challenges van de pro-skaters te volbrengen. Deze zijn er in de vorm van video’s waarin bepaalde tricks te zien zijn. Je haalt punten door deze zelf uit te voeren, maar kunt zo ook andere skaters uitdagen met je zelfgemaakte video’s.

Nike voorziet skaters ook van de juiste schoenen en kleding

Deze app is het niet het enige dat Nike de skateboardwereld te bieden heeft. Nike SB is naast een app namelijk ook de naam van ook een schoenen- en kledinglijn waarbij het skateboarden centraal staat. De letters SB zijn hierin dan ook niet voor niets een afkorting voor SkateBoarding. Onder deze noemer zijn er verschillend pro-skaters die elk weer hun eigen lijn van schoenen, T-shirts en andere kleding hebben, waaronder klinkende namen als Paul Rodriguez, Eric Koston en Shane O’Neill te vinden zijn. De juiste looks zijn hierbij belangrijk zoals bijvoorbeeld te zien in de klassieke Nike Air Force One sneakers, maar stevige kwaliteit om de zware beproevingen van het skateboarden de doorstaan net zo goed.