Digitale foto’s, waar laat je ze allemaal?

Digitale foto’s, waar laat je ze allemaal?

Een geheugenkaartje hier, een usb-stickje daar en dan zijn er natuurlijk nog al die mappen met foto’s op je laptop of pc. Digitale fotografie heeft het makkelijker gemaakt om goede en vooral ook veel foto’s te maken. Maar blijkbaar zijn we niet zo goed in het selecteren en organiseren van die foto’s, want bij veel mensen belanden de resultaten ergens op een opslagmedium en wordt er nog maar zelden naar omgekeken. Zonde natuurlijk, dus daarom vind je hier een paar tips om je digitale foto’s mooi en handig te bewaren.

1: Flickr

Maak je veel foto’s en vind je dat die ook gezien mogen worden door de rest van de wereld? Dan is Flickr wellicht een uitkomst. Deze website van Yahoo biedt je gratis een terabyte aan opslagruimte en mogelijkheden om je foto’s zowel privé als publiek op te slaan. Ook het maken van albums is hier eenvoudig.

flickr-foto-collage

2: Fotoalbum App

Wanneer er veel foto’s op je iPhone of iPad staan, is deze app van Webprint een absolute uitkomst. Je kunt er namelijk niet alleen je foto’s mee organiseren, maar met een simpele druk op de knop bestel je ook nog eens een fysiek fotoalbum.

3: Photo Manager Pro

Bewaar je je foto’s toch liever op je iPad of iPhone, dan kun je daar met Photo Manager Pro meer uit halen dan je tot nu toe deed. Natuurlijk kun je er fotoalbums mee maken, maar ook de diavoorstellingen zien er strak uit. Ook kun je gemakkelijk foto’s naar andere apparaten verzenden.

photo-manager-pro

4: Photo Shack Pro

Dit is echt een app vooor wie veel foto’s maakt en daar vervolgens weer uit wil selecteren. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface, kun je de manier van organiseren precies indelen zoals dat voor jou het handigst is.

5: Fish Bowl Photo Gallery

Deze app is speciaal voor de Android-gebruikers. Creativiteit staat hier duidelijk wel boven functionaliteit, maar voor sommige fotografen kan dat juist een extra inspiratie zijn. De manier waarop de albums worden gepresenteerd is net even anders dan bij de andere apps en dat maakt het juist ook voor anderen leuk om je foto’s te bekijken.