Handige apps voor de wintersport

Handige apps voor de wintersport

apps-wintersportGeen vakantie is zo avontuurlijk als de wintersport. In koude weersomstandigheden trotseer je de indrukwekkende elementen van de natuur. Allereerst de kou en de sneeuw, maar ook het gecontroleerd afdalen van een berg geeft een machtig gevoel. Maar omdat je dat  ergens ook wel weer met een beetje gemak wilt doen, zijn er tegenwoordig tal van apps beschikbaar voor wintersporters. Denk bijvoorbeeld aan gedetailleerde kaarten die net even wat specifieker zijn dan Google Maps. Welke apps mag je echt niet missen in de sneeuw? We zochten er een paar voor je uit:

Sneeuwhoogte+
De naam van de app zegt het al, hiermee kun je elke dag checken hoe dik het pak sneeuw op jouw vakantiebestemming is. Ook kun je pushmeldingen ontvangen wanneer het sneeuwt op de piste en kun je via overzichtelijke kaarten de actuele situatie bekijken. Perfecte app voor de nodige voorpret!

Peak Performance Trail Maps
Een ideale app voor wanneer je op de piste staat. Je kunt gemakkelijk je positie bepalen in het skigebied waar je je op dat moment bevindt en zo je route verder uitstippelen. Ook kun je constant op de hoogte blijven van de weersomstandigheden. Mocht je onverhoopt in de problemen komen, dan is er zelfs een SOS-knop die je locatie doorgeeft. Voor de ‘brand’ Peak Performance is dit een extraatje op hun algemene outdoor kledingaanbod zoals we die kennen. Op deze manier innoveert Peak Performance met technische hulpmiddelen ook buiten de eigen marktomgeving.

peak-performance-ski-app

SkiTracks
Hardlopers hebben Runkeeper, wielrenners gebruiken Strava en wintersporters kunnen met SkiTracks hun prestaties bijhouden. Wat is de afstand die je hebt afgelegd? Hoe steil was die ene helling nou en wat was je topsnelheid? Je ziet het allemaal in deze app.

ApresSki
Ook niet onbelangrijk natuurlijk, want na een intensieve dag sporten gaat er natuurlijk wel een drankje in. Deze app voor Android laat zien welke van de 250 toplocaties in de Alpen er bij jou in de buurt zijn, zodat je zeker weet dat je een goed avondje uit voor de boeg hebt!