Veel smartphone apps niet optimaal

Veel smartphone apps niet optimaal

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Smartphone & You is gebleken dat veel smartphone apps niet optimaal zijn geprogrammeerd. Het zou om zowel apps voor iOS als apps voor Android gaan.

Volgens S&Y komen vooral fouten in het geheugenmanagement van apps veel voor en ook het onjuist uitvoeren van functies zou bij veel apps regelmatig voorkomen. Het resultaat is dat telefoons erg langzaam kunnen worden en dat applicaties veelvuldig kunnen crashen.

Het is ook bij applicatiemakers bekend dat applicaties voor smartphone niet altijd goed in elkaar zitten en inmiddels beginnen steeds meer applicatiemakers aandacht te besteden op de kwaliteit van de code die ze afleveren. Veel oude applicaties worden ook nog onder handen genomen.

Zo wordt de Facebook applicatie voor de iPhone op dit moment geheel opnieuw geprogrammeerd en naar verwachting zal de nieuwe Facebook applicatie begin volgend jaar uitkomen. Het programma zou minder vaak moeten vastlopen en beschikken over een betere interface.

Ook steeds meer spellen krijgen een nieuwe implementatie, omdat deze simpelweg teveel crashen. Een voorbeeld is Nightfall, een kaartspel, dat met een grote update een stuk beter speelt en ook Bejeweled, het bekende drie op een rij spel, heeft eerder een update gehad die veel problemen heeft opgelost.

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>