Google Maps, onze blik op de wereld

Google Maps, onze blik op de wereld

Google Maps is nog maar enkele jaren gemeengoed en toch is deze webdienst voor de meeste mensen niet meer weg te denken uit hun bestaan. Een van de meest onderhoudende onderdelen van Google Maps is natuurlijk Streetview. Want wat is er leuker dan even naar het huis van die nieuwe collega te gluren of zomaar wat rond te dwalen in een onbekende stad. De gezichtloze passanten krijg je er gratis bij.

In de vakantie is Google Maps vooral een heel praktisch hulpmiddel. Het is tegenwoordig heel normaal om, voordat je naar je bestemming afreist, eerst even te checken of de foto’s van het hotel wel een beetje conform de werkelijkheid zijn.

In de oneindige file naar het Zuiden is het natuurlijk een schrale troost maar je kunt met Google Maps in elk geval vanuit de lucht zien waar je bent en hoe ver het nog is. En je kunt inzoomen op al het moois waar je, zij het heel langzaam, voorbij rijdt.

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>