Map Maker nu ook te gebruiken in Nederland en België

Map Maker nu ook te gebruiken in Nederland en België

Verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België, zijn vanaf vandaag toegankelijk in Map Maker. Map Maker is software die gebruikers van Google Maps de mogelijkheid geeft om geografische gegevens toe te voegen of suggesties te geven voor veranderingen in bestaande kaarten.

Map Maker was eerder al te gebruiken in vele andere landen, maar de dienst bood nog geen ondersteuning voor de Benelux. Daar is nu verandering in gekomen en Google heeft naast de Benelux ook Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk en Liechtenstein toegevoegd.

Met Map Maker kunnen in Nederland bijvoorbeeld landweggetjes of kleine wegen worden toegevoegd en fietsroutes worden gemarkeerd. Het systeem vertoont veel gelijkenissen met het Wikipedia systeem en het is de bedoeling dat gebruikers elkaars veranderingen controleren. Alle veranderingen aan de kaart kunnen dus door andere gebruikers worden beoordeeld.

Ga voor meer informatie over Map Maker van Google naar:

http://code.google.com/p/google-mapmaker/wiki/MappingNL

Bron: tweakers.net/nieuws

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>