Windows Phone 8 komt in herfst

Windows Phone 8 komt in herfst

Microsoft heeft op de Windows Phone Summit 2012 het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Mobile 8 aangekondigd. Het nieuwe besturingssysteem zal gebaseerd zijn op de kernel van Windows 8 en ondersteuning bieden aan multicore processoren en schermen met hogere resoluties.

Microsoft stelt zeer strenge eisen aan toestellen die gebruik willen maken van Windows Phone en daarom konden toestellen met Windows Phone 7 en 7.5 alleen gebruik maken van een resolutie van 800x 480 pixels. Met Windows Phone 8 zullen daar twee resoluties aan toe worden gevoegd, namelijk 1280×720 en 1280×768.

Daarnaast biedt het gebruik van de Windows 8 kernel verschillende voordelen. Zo is het gebruik van multicore processoren nu mogelijk en is software die geschreven wordt voor Windows 8 een stuk eenvoudiger over te zetten naar Windows Phone 8. Microsoft wil zelf het goede voorbeeld geven door een aantal van de core-applicaties te porten van PC naar Windows Phone 8. Zo zal Internet Explorer 10 beschikbaar zijn voor Windows Phone 8.

Nokia zal de kaartsoftware voor het nieuwe besturingssysteem verzorgen en deze kaartsoftware zal onderdeel uitmaken van het besturingssysteem. Hierdoor kunnen kaartgegevens eenvoudig worden gedeeld met andere applicaties. Microsoft zal daarnaast zelf met een nieuw betaalsysteem komen en software die gebruikers bescherming biedt tegen phishing.

De eerste toestellen met Windows Phone 8 worden eind dit jaar in Nederland verwacht.

Bron: tweakers.net/nieuws

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>