Microsoft komt met Surface-tablets

Microsoft komt met Surface-tablets

Microsoft heeft deze week aangekondigd dat het zelf met een nieuwe lijn tablets zal komen. De tablets zullen gebruik maken van de nieuwe besturingssystemen van Microsoft, Windows 8 Pro en Windows RT.

De Surface-tablets hebben een schermdiagonaal van 10,6 inch en ze krijgen een resolutie van 1366×786 pixels of 1920×1080 pixels. De behuizing is gemaakt van VaporMG en de tablets zullen standaard worden uitgerust met een standaard, zodat de tablet eenvoudig in een staande positie is te plaatsen.

De Surface RT zal een tablet worden die gebruik maakt van het Windows RT besturingssysteem en deze tablet zal worden uitgerust met een NVidia Tegra 3 processor, terwijl de Surface for Windows 8 Pro gebruik maakt van Windows 8 Pro en is uitgerust met een Intel Ivy Bridge processor.

Volgens insiders zou Microsoft de tablets vooral op de markt willen zetten om de nieuwe besturingssystemen te promoten. Daarnaast zou het een goede manier zijn om tabletfabrikanten te laten zien hoe een goede Windows RT of Windows 8 Pro tablet kan worden gemaakt.

Bron: tweakers.net/nieuws

 

 

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>